24 april 2016
11:00

IF Brommapojkarna 16

Referat: IFK Lidingö FK 3 - IF Brommapojkarna 16

Långt ut på Lidingö mötte vi IFK Lidingö 3. Vi pratade innan matchen om att vårda bollen inom laget och våga rulla runt och killarna hade verkligen lyssnat på vad vi sa. Från första stund tar vi tag i bollen och passar den inom laget. I 2:a minuten bryter Adam en boll på mittplan och rusar förbi backarna ensam mot mål. Helt osjälviskt spelar han bollen mot bortre stolpen där Mini (Pascal) står och han lägger in 1-0. En kanonstart från oss. Minuten senare spelar Joel fram Malle men avslutet går i burgaveln. Vi fortsätter att spela bra men emellanåt så kommer Lidingö upp men de flesta gångerna hinner Joel bryta innan de kommer till skott. I 8:e minuten kommer Alvin helt fri men skottet går utanför. I 12:e minuten kommer Lidingö till avslut men Yusuf gör en fin räddning till hörna. Strax därefter kommer Malle in i straffområdet på högerkanten men återigen går avslutet i burgaveln. Nu spelar vi bra och Malle spelar fint fram Pascal men han missar bollen. I 16:e minuten får vi en hörna. Lukas har kommit upp på första stolpen och får bollen men skottet går strax utanför. I 18:e minuten bryter Alvin ett uppspel och dribblar sig fri och slår in 2-0 men en höger yttersida. Snyggt och rättvisst.
Direkt i andra halvlekt får vi en hörna. Malle tittar upp och ser att Joel är helt fri men hans skott går utanför. Minuten senare tar Malle skott men målvakten räddar till hörna. I 4:e minuten kommer matchens höjdpunkt. Yusuf har räddat och spelar bollen snyggt mitt upp i plan till Adam. Han vänder om och spelar till Pascal som inte riktigt får tag i bollen så Malle tar bollen och rundar backarna och lägger in 3-0 men en vänster bredsida. Oerhört kul att se det passningsspelet. I 8:e minuten står vi lite på hälarna och Lidingö kommer fria med Yusuf men han räddar. I 14:e minuten får vi återigen en hörna. Adam slår den till Lukas som med en volley skjuter strax utanför. Med två minuter kvar får Jonathan ett skottläge men skottet går mitt på målvakten. Enda plumpen för dagen sker med 30 sekunder kvar. Då blir vi lite passiva i försvaret och Lidingö kan göra 3-1.
Vi gör som helhet en mycket bra match där alla killarna gör bra ifrån sig med ett extra litet plus till Joel och Yusuf. Joel för alla sina brytningar och Yusuf för att han knappt slog bort en enda boll på hela matchen.